Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše tekstovne datoteke, ki se shranijo na računalnik uporabnika ob obisku spletne strani. Piškotek vsebuje ime domene kateri pripada, vrednost ter čas veljavnosti piškotka. Ob ponovnem obisku lahko spletna stran vrednosti iz piškotkov ponovno uporabi.

Zakaj se uporabljajo piškotki?

Piškotki sami po sebi niso škodljivi, v večini primerov se uporabljajo za spletne prijave, spletne košarice, vodenje statistike obiska spletne strani ipd. S pomočjo piškotkov je uporaba spletnihstrani lažja in prijaznejša. S statistiko ogledov lahko lastniki spletnih strani ugotovijo katere vsebine so zanimive in jih naredijo še zanimivejše.

Vrste piškotkov

 • začasni piškotki
  Začasni ali sejni piškotki se naložijo na računalnik ob obisku spletne strani in veljajo do konca seje oz. zaprtja brskalnika. Uporabljajo se predvsem za spletne košarice, statistiko trenutne obiskanosti spletne strani,…
 • trajni piškotki
  Trajni piškotki ostanejo shranjeni tudi po zaprtju brskalnika. Hranijo lahko podatke o samodejnih prijavah, npr. na forum, podatke o prilagoditvah spletne strani,…
 • lastni piškotki
  So piškotki, ki jih ustvari spletna stran,ki jo obiskujete. Lahko so začasni ali trajni.
 • drugi oz. tretjeosebni piškotki
  So piškotki, ki jih ustvarijo t.i. partnerske podstrani na izvirni spletni strani. Primer tega so lahko servisi za oglaševanje, socialni vtičniki (facebook, twitter),..

Katere piškotke uporabljamo na naši spletni strani?

Ime Namen Čas trajanja Lastnik
id seje sejni piškotek za delovanje strani do konca seje Geomeritve
_gid piškotek za statistiko 1 dan Google
_ga piškotek za statistiko 2 leti Google
_gat_gtag_UA_175437927_1 piškotek za statistiko nekaj sekund Google
_hjid piškotek za uporabniško izkušnjo do konca seje HotJar

Nastavitve piškotkov

Nastavitve piškotkov na spletni strani lahko urejate v spodnjem levem kotu s klikom na ikono koleščka – zobnika (nastavitve piškotkov).

Pohorska cesta 15, 2380 Slovenj Gradec
pon - pet: 7:00-15:00

© 2020 Geomeritve d.o.o. Vse pravice pridržane | Izdelava: TrueCAD d.o.o.
politika zasebnosti | o piškotkih